Duális diploma

ÚJABB DUÁLIS PARTNERSZERVEZETEK – 2016

Bővült a 2016/2017-ben induló duális szakok és partnerszervezeti kapcsolattartók listája

Kedves Jelentkező!

Ahogy ezt 2016. február 3-ai hírünkben is írtuk, a dualisdiploma.hu-n folyamatosan bővül a partnerszervezetek listája.  

A duális képzésben résztvevő intézményeknek 2016. március 18-ig hiánypótlásra, illetve új partnerszervezetekkel kötött együttműködési megállapodások benyújtására volt lehetősége a 2016/2017-es tanévben induló duális képzéseket illetően. Ezekről a Duális Képzési Tanács (DKT) április 11-ei ülésén döntött, amely döntés értelmében a duális formában induló szakok és a partnerszervezeti kapcsolattartók listája bővült.

A 2016/2017-es tanévben 24 felsőoktatási intézmény 41 alapképzési és 11 mesterképzési szakán, összesen 593 partnerszervezetnél lehet duális képzésre jelentkezni.

A képzések és a vállalati kapcsolattartók listáját és elérhetőségeit a dualisdiploma.hu keresőjében találhatod meg. Duális képzéssel kapcsolatos általános kérdéseidet a dualis@oh.gov.hu  címre írt levélben is felteheted, egy adott intézmény képzésével kapcsolatos kérdéseid megválaszolásában pedig a felsőoktatási intézmények duális kapcsolattartói lesznek segítségedre.

 

Fontos tudnivaló a duális képzési forma iránt érdeklődőknek

A duális képzésre történő jelentkezés két, egymással párhuzamos szakaszból áll:

Az általános felvételi eljárásból, amely semmiben nem különbözik a nem duális szakokra való jelentkezéstől. Tehát, ha duális formában szeretnél tanulni, akkor is legkésőbb 2016. február 15-én éjfélig van lehetőséged jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. 

Ezt követően kezdődik a vállalati kiválasztás

Ha  duális képzésben vennél részt, akkor a központi felvételi jelentkezést követően jelentkezned kell az általad választott intézmény duális képzési partnerszervezetéhez is (akár többhöz is lehet). A duális képzésben részt vevő vállalatok és szervezetek  általuk meghatározott módon és időszakban választják ki a jelentkezőik közül azokat, akikkel a sikeres intézményi felvételi esetén aláírják a hallgatói munkaszerződést a képzés idejére. 

A duális képzési formáról tájékozódhatsz az oldalunkon vagy az általad választott felsőoktatási intézmény honlapján. 

A vállalatokhoz történő jelentkezés feltételeiről, követelményeiről és a jelentkezés módjáról tájékozódj a főiskola/egyetem és a választott partnercég honlapján vagy a vállalat kapcsolattartójánál.

« Vissza