Duális diploma

Fehér könyvek a felsőfokú duális képzésről

A Kecskeméti Főiskola TÁMOP-4.1.1.F-13 projekt keretében készítette el a felsőfokú duális képzések Fehér Könyveit. A kötetek a duális képzés három legfontosabb szereplőjének - hallgató, vállalat, intézmény – szolgáltatnak információkat, fogalmaznak meg ajánlásokat a duális képzésben való részvétellel kapcsolatban. A vállalatok részére készült kötet már oldalunkon is elérhető. 

A duális képzési Fehér könyvek a Kecskeméti Főiskola TÁMOP-4.1.1.F-13/1-2013-0019 számú, „A kecskeméti duális képzési modell a kiemelt járműipari térségben, a társadalom sikerességének, a nemzetgazdaság fejlesztésének szolgálatában” c. projektje keretében készültek el. A kötetek fő célja a kecskeméti duális képzéshez kapcsolódó szervezeti és működési feltételek meghatározása, szabályokba foglalása volt, annak érdekében, hogy a képzési modell és az ahhoz kapcsolódó feladatok más intézményben könnyen átültethetőek legyenek.

A projekt eredménytermékeit jelentő Fehér Könyvekből általánosabb változat is készül az érintettek számára, amely a kecskeméti adottságoktól letisztított leírást ad a duális képzések működéséről, illetve kísérletet tesz általános érvényű szabályok, ajánlások megfogalmazására is. A kötetek egymásra épülnek, de egyenként is biztosítják az érdeklődőknek a duális képzéssel kapcsolatos ismereteket és információkat.

Az Intézményi Fehér Könyv, a felsőoktatási intézmény oldaláról mutatja be a duális felsőfokú képzés modelljét, azon belül is a duális képzés alapelveit, céljait, fő folyamatait, a kapcsolódó szereplőket, illetve a működés, működtetés fő szabályait.

A Vállalati Fehér Könyv, ajánlásokat tartalmaz a felsőoktatási intézmények leendő, és már meglevő duális vállalati partnerei felé, a duális képzésben történő részvétel módjáról, eljárásairól, szabályairól, és a lehetséges követelményekről, vállalati partner oldaláról szükségesnek vélt fejlesztések irányairól.

A harmadik kötet a Hallgatói Fehér Könyv, mely a leendő hallgatóknak nyújt segítséget a duális képzésben történő eligazodásban, a képzés formai és tartalmi eljárásainak bemutatásával.

Oldalunkon jelenleg a Vállalati Fehér Könyv érhető el az általánosított változatban, de az intézményeknek és a hallgatóknak szóló kötetek is hamarosan feltöltésre kerülnek a dualisdiploma.hu dokumentumtárába.

« Vissza