Duális diploma

Dokumentumtár

A duális képzéssel kapcsolatos dokumentumok

  A duális felsőfokú képzés minősítési követelményrendszere

A duális felsőfokú képzés minősítési követelményrendszere

  A Duális Képzési Tanács küldetésnyilatkozata

A Duális Képzési Tanács küldetésnyilatkozata

  Képzési területenkénti követelményrendszer

Képzési területenként meghatározott feltételek a duális rendszerben részt vevő szervezetek részére

A Duális Képzési Tanács 88/2015. (IX.7.) határozatában döntött a DKT szakbizottságai által kialakított, egyes képzési területekhez kapcsolódó követelményrendszerről.

A képzési területenkénti követelményrendszer szervezeti és személyi feltételekre vonatkozó pontjait itt tekinthetik meg.

  2016. évi adatbázis

2016-ban duális képzést indító felsőoktatási intézmény duális formában is induló képzéséhez kapcsolódó duális vállalati partnerek adatai.

  Partnerszervezeti tájékoztató és instrukció

Amennyiben egy adott szervezet (alapítvány, egyéb költségvetési szerv, egészségügyi intézmény, egyéni vállalkozó, egyházi jogi személy, gazdálkodó szervezet, kutatóintézet, szövetkezet, egyéb) úgy dönt, hogy részt kíván venni a duális képzésben, és szeretne hallgatókat fogadni, az alábbiak szerint kell eljárnia.

  adokedvezmenyek-a-felsofoku-dualis-kepzesben

A duális partnervállalat által a hallgatókra érvényesíthető adókedvezmények összesítő dokumentuma.

  patrnerszervezeti-tajekoztato-es-instrukcio-2

Tisztelt duális partnerszervezeti Kapcsolattartók! Amennyiben a hallgató sikeresen felvételt nyert az Önök vállalatához, valamint felvételt nyert az adott felsőoktatási intézménybe, az alábbiak szerint kell eljárnia.


Egyéb dokumentumok

 Tanulmányok

 


  Záró tanulmány

Kutatás-fejlesztési tevékenység megvalósítása jó gyakorlatként azonosított magyarországi és külföldi duális képzési programok elemzése és a kutatáshoz kapcsolódó fejlesztések kapcsán (Teljes zárótanulmány)

  Eset tanulmányok

Kutatás-fejlesztési tevékenység megvalósítása jó gyakorlatként azonosított magyarországi és külföldi duális képzési programok elemzése és a kutatáshoz kapcsolódó fejlesztések kapcsán (Esettanulmányok)

  Kutatási tanulmány nemzetközi tapasztalatokról

Kutatás-fejlesztési tevékenység megvalósítása jó gyakorlatként azonosított magyarországi és külföldi duális képzési programok elemzése és a kutatáshoz kapcsolódó fejlesztések kapcsán

  Duális képzés fehér könyv általánosított

A Kecskeméti Főiskola TÁMOP-4.1.1.F-13 projekt keretében készítette el a felsőfokú duális képzések Fehér Könyveit. A kötetek a duális képzés három legfontosabb szereplőjének - hallgató, vállalat, intézmény – szolgáltatnak információkat, fogalmaznak meg ajánlásokat a duális képzésben való részvétellel kapcsolatban.

A vállalatok részére készült kötet általánosított változata már oldalunkon is elérhető. Vállalati Fehér Könyv, ajánlásokat tartalmaz a felsőoktatási intézmények leendő, és már meglevő duális vállalati partnerei felé, a duális képzésben történő részvétel módjáról, eljárásairól, szabályairól, és a lehetséges követelményekről, vállalati partner oldaláról szükségesnek vélt fejlesztések irányairól.